Facebox jquery.mw

Malaysia : Indonesia Harus Mohon Maaf kepada Malaysia

~ ~
Nie saya temuin dari forum malaysia bro...
yg isiinnya cacian-cacian malaysia buat orang indonesia...



emosi jg ngeliat kata-kata mereka bro... kita harus gmn ngadepin malaysia?? DIEM aj ntar malah ngelunjak...



Malingsial Wrote
[]


Malingsial Wrote:Tak payah denda, sekarang ni Indonesia sibuk mau ngutang sama Australia, kalau korang tak kesian lagi ramai anak2 indonesia yang akan mati saking miskin & biaya perubatan yang tinggi, lihat saja kes Emeritus dari Subang Timur, mungkin banyak lagi yang tidak didedahkan, takut terkeluar dari G20!



Walaupun ada rakyat miskin di Malaysia tapi tidak seteruk anak2 malang di Indonesia ini serupa macam anak2 Somalia saja.



Lihat saja utang orang Indonesia ama Hospital2 Malaysia sudah mencapai RM1.2 juta malah semakin meningkat! Gi mana sih?


Malingsial Wrote:indonesia tela mencalar maruah malaysia dengan mengatakan tari pendet bali diklaim oleh malaysia.



makanya indonesia harus minta maaf kepada malaysia.

Mohon maaf kalian di topix juga diterima.


Malingsial Wrote:Ini satu lagi warga indo yang bodo!



Soal iklan itu soal pemerintah, kami tidak cuak sedikit pun dengan masalah ini, setahu saya indonesia cuma dikenali setelah mereka ke Malaysia, indonesia juga dapat manfaatnya?



Tapi soal nyawa memang kamu tiada upaya? Apa halnya? Sok negara kaya tapi masih ada anak2 mati saking kemiskinan? Jangan sombong kawan..


Malingsial Wrote:buat apa lah TV 3 dok siarkan Tahun Melawat Indonesia? nampak sangat cuba nak berbaik dengan indonesia.

walhal forumer bodoh indon di sini, ya Allah dahsyatnya, macam setan



Siapa Cinta laura yang ngaku dirinya diklaim sbg warga malaysia



siapa pula buluq kat minah gedik yang bodo tak ada pelajaran, tahu gedik saja?


Malingsial Wrote:ini berkaitan dengan tuduhan fitnah Indonesia terhadap malaysia bahwa tari pendet bali itu diklaim oleh malaysia. gak ada kenyataan dr malaysia bahawa tari bali itu diakui milik malaysia.



untuk pengetahuan anda... dalam majlis2 yg dianjurkan dimalaysia Tarian pendet Bali selalu dipersembanhkan.



Penari2 itu asal dr Bali yg diundang khas ke Malaysia.

Contoh majlis.. seperti Dinner, persembahan kebudayaan, dan lain2.



kempen Malaysia Truly Asia senang sekali untuk memperkenalkan budaya di Asia kepada dunia.



Dan... dalam upacara itu dinyatakan juga bahawa dr mana Tarian ini berasal.



Di malaysia ada banyak restuarant ala-ala Bali. dan Budaya bali diguna pakai dan tarian pendet bali ini turut dipersembahkan. Kalau mau bukti datang ke malaysia.. pergi ke One Utama atau ke Sunway Piramid.



ditegaskan sekali lagi bahwa.. orang2 bali itu ada di Malaysia bersama budaya mereka. jadi.. dalam iklan visit malaysia itu adalah untuk promosi budaya Bali. Itu tidak bermaksud malaysia mengklaim!!



kalian harus minta maaf kepada malaysia.

Ucapan maaf di topix juga bisa.



ayo....


Malingsial Wrote:budaya nusantara lah bodoh!!!! Kan malaysIa ada suku kaum Jawa. ataupun budaya indon semua dibawa oleh pedagang indon suatu ketika dahulu...sepatutnya dah tau sebelum malaya merdeka. MALAYSIA BUKAN MALINGSIA....MALAYSIA BUDAYA SATU NUSANTARA...SATU MALAYSIA!!!! MALAYSIA BOLEH........INDONESIA TIDAK LAYAK MENGAMBIL SARAWAK...SARAWAK MAJU DALAM MALAYSIA.......NOT LIKE KALIMANTAN....X JUGA MAJU.....MALAYSIA MAKMUR..... TAHNIAH KEPADA ASKAR WATANIAH DAN BEKAS PRESIDEN INDONESIA ALMARHUM SUHARTO KERANA BERJAYA MENGHENTIKAN KONFRONTASI.......PRESIDEN SUHARTO PILIHAN MALAYSIA...


Malingsial Wrote:Tv3 tu dibayar oleh Indon. hahah...kak deba Nor tu juga yg jadi promoternya.. haha..



Indonesia harus minta maaf kerana menuduh malaysia mengklaim tarian pendet bali.



mohon maaf di topix juga diterima.



ayo..





itu salah satu dari ribuan cacian dari malaysia.....

t36pj5myur

gmn bangsa indonesia?? maukah minta maaf kepada malaysia??

1 komentar:

Posting Komentar